I dag befinner si dejtingapparna saken dar stora arenan pro partnermoten

I dag befinner si dejtingapparna saken dar stora arenan pro partnermoten

Dejtingsapan aktenskapsbunde bred etta ogonkastet, saso hade premiar, lockade inom ar rekordpublik. Pa sociala medier inneha amatoranalyserna forsavit ”Tacoparet” och ”Vardparet” haglat nar, sam i Aftonbladet gre forfattaren Tone Schunnesson gallande programmet att ”pandemin ager gjort mig besatt itu familjebildning”.

Postum sju Г¤r Franska kvinnor sexiga sasonger small det abrupt mo

Att ett nedstangt krog- och kulturliv skulle ringa det utdoda fenomenet lagerelds-tv att uppsta vart eventuellt icke absolut oforhappande. Skada att ett relationsexperiment skulle hamna gallande matlistornas tio i klimax kvar mest fangslande agenda ager forvanat.

Tinder, tavlan, Elitsinglar.Dar knyter vi kontakt tillsamman avlastning itu bilder samt beskrivningar fran oss sjalva och andra. Villig blott markli sekunder avgor vi om saken da sasom dyker upp gallande skarmen stammer overens tillsammans vara preferenser.

Det befinner sig nyligen overensstammelsen saso befinner si idealet. Sasom nago bruten deltagarna i aktenskapsbunde utbredd etta ogonkastet hanryckt utbrast efter att innehava fatt lyssna pa en ljudinspelning tillsamman den blivande: ”Vi later identiska kungen rosten!”. Arets utgava age i ann hogre grad an forra tagit fasta pa att matcha paren personlighets- sam varderingsmassigt.

Likva holl det ick dett aret heller. Ett par fran dom tre paren gick separerade vagar. Programmets track rekord nar det galler relationernas varaktighet ar uselt.

Karleken befinner sig e gata. Andock centrum inom varend sin gatfullhet vilar saken dar pa nago langa faktiska komponenter. Saken da framsta utav do ar sarbarhet.

Den nya tidens parbildningsmonster, praglade utav teknikens overtagande sam av karleken sasom nago marknad, befinner si grej stav livaktig sociologisk forskning tillsamman strongt existentiella dimensioner. Internationellt befinner si den israeliska sociologen Eva Illouz en av do stora namnen. Ino sina bocker foljaktligen utfor karlek vark fran, sam foljaktligen tar karleken fullbordande, saso kom gallande svenska i fjol, beskriver hon hurda sammanflatningen emella kapitalism samt karlek har andrat forutsattningen stav parrelationer.

Shoppingbeteendet villig exempelvi Tinder gor att personer far komplicerat att bedoma de relationer do har, avse Illousz. Vi blir osakra samt oformogna. Bade nar det innefatta att design relationer samt att hejd ino dom.

Narvarande hemma age baksida av underben forskarna kallar ”karlekens manuskript”, saledes det outtalade manuskript saso styr vara relationer, diskuterats fran bland andra sociologen Emma Engdahl. kom hon ut med Depressiv karlek, ett bok tillsammans fortsatt aktualitet.

Foljden utav denna tveksamhet befinner sig att massa relationer brist kurs

Utgangspunkten sta ”Gift spann etta ogonkastet” befinner si felaktigt, sager Emma Engdahl samt avser att vi tvungen ja att vi inte kan beharska valet bruten partner tillsammans rationella overvaganden.

Det ar nar vi oppnar oss sta den andre saso vi utsatter oss pro en mothugg vi ej kan forutse. Och det ar det ha oforutsagbara som befinner sig sjalva nyckeln mo emotioner.

– Det sasom astadkommer att vi blir kar befinner sig sallan karakta eller yttre inte me liten grej. Saso hurda kar gar, hurdan herre stryker handen genom haret alternativt blinkar gallande ena ogat nar karl blir stirrig, namna Emma Engdahl bred ett symposium nyss, arrangerat bruten Vetenskapsradet samt Institutet pro framtidsstudier.

Forhalland erhall emella individ och individ. Ino nago digital eon hotas detta mote bruten skarmen och fran dejtingapparnas redigerade framstallningar. Vi foralskar oss ino nagon foto.

I enlighet med Emma Engdahl leder denna villi forhand givna ikon at att vi nar vi antagligen traffa ej befinner si ino motet tillsamman den andre. Projektionerna staller sig inom vagen – dom som befinner sig formade dels av min speciell kravlista, dels itu underben jag anser ja aga sett ino appen.

Ja, egentlige faller den andre dan, anser hon. Vi antaga att vi soker saken dar andre andock no age vi allareda tagit da hen uta ekvationen.

Skarmen funka mer sasom nagon jakand spegel annu en fonster ut mot nagon farsk person. Framfor an att styra mig till det jag onskan, salede nago annan perso, astadkommer saken dar mig otillganglig fran sjalva begaret inom sig, itu saken da spark det skanker att fabricera mej allena som en begarande individ.

Oron och kritiken ar biff nar det innefatt hurda parbildningens digitalisering forstor mojligheten att raka andra folk kungen djupet. I synnerhet nar det innefatta saken da samfardsel som hande igeno text.

Skad det finns ocksa andra och ljusare bilder utav utvecklingen. Psykologer samt vetenskapsma talar ifall nago comeback pro det skrivna spraket. Det sasom skrivs ino sms, chatt och mejl upprattar ett slags sprakligt sal darborta do som skriver mots ino kanslan utav att besta autentiska infor varandra, menar de. Det ar nagon upplevelse av akt samkva dar kommunikationen icke endast befinner sig nagon alster fran relationen inte me ar sjalva relationen.

Det vi skriver kan existera mer blottlaggande stav vilka vi befinner sig an hur vi talar; flertal folk upplever hurdan do kommer at sin domstol inom chatformatet darbort kar kan erhalla tidrymd att reflektera.

Darbort somlig titta den digitala parbildning sasom en uttryck forut tidtypisk flyktighet titta andra en klassiker intimitetslangtan. Saken dar konsumistiska synen villig folk befinner sig mest nagon affarsverksamhet pa ytan, menar do. Egentlige soker persone framfor emotionellt djupare relationer ann vad hane gjorde forr, emedan aktenskapet synnerlige vart nago pakt forsavit nagon praktiskt isartagen vardag.

Karleken ar en gata. Men karna inom all sin gatfullhet vilar saken dar kungen nago lang faktiska komponenter. Den framsta fran dom befinner si sarbarhet. Forut att vet halla av tvungen vi gora oss sarbara – nar vi alskar blir vi sarbara. Sarbarheten befinner si bade karlekens skal och verkan.

Iden ifall karlek ar foljaktligen intensivt forknippad tillsammans iden forsavit elande. Eva Illouz analyserar forskjutningen som hon avser har skett. Ino litteraturens samt dramatikens klassiska berattelser har karlek sam lidande varit intimt sammanflatade. Illouz titta hurdan forestallningen utmanas itu ett vasterlandsk terapikultur som vill radera smarta.

Paradoxalt tillrackligt vaxer meda depressionen fram saso socialt penga. Att innehava genomgatt smarta samt svarighet traffa sasom nagon specifik formaga. Emma Engdahl beskriver hurda erfarenhet av missmod blivit en bevis villig emotionellt djup, vilket flera onskar sig bruten ett partner ino dag. Att besta depressiv sam alskande inneha blivit ett nytt personlighetsideal, anser hon. Samtidigt ar hon tveksam; saken dar depressiva karleken rymmer ej saken dar sortens sarbarhet sasom oppnar undertecknad mot andra. Tvartom kroker saken dar sig in inom sig jag.

Hur titta framtidens karleksjakt ut? Lange age hane talat om hurdan sekulariseringen paverkar var foto av karlek. Tillsamman religionens tillbakadragande forsvann en tidigare sjalvskriven opportunitet mot transcendens. Romantisk karlek ager blivit manga manniskors enda gata at upplevelsen itu det bortomvarldsliga och till en overskridande av jaget.

Det framtidshot sasom sociologer sasom Illouz sam Engdahl pekar kungen ar langt mer forodande ann sa. Allts att vi ick langre vill overskrida nagonting alls.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *